John Wauben

Jubileumconcert koor Harmony

Circle of Music (10 oktober 2015)

Sfeervol jubileumconcert koor Harmony in de schouwburg van Venray.

Zaterdagavond vierde koor Harmony uit Oostrum haar 40-jarig bestaan in een bijna uitverkochte schouwburg. In 1975 is het koor door pastoor de Ceuster in Oostrum opgericht. Toen was Harmony nog een jongerenkoor en tweemaal per maand werd er in de kerk gezongen! Vanaf 2007 is John Wauben uit Beesel dirigent van het koor en is koor Harmony een andere weg ingeslagen.

Het thema van dit jubileumconcert was Circle of Music. Tijdens deze avond nam koor Harmony de schouwburgbezoeker mee op de golven van de muziek, langs het leven met vreugde en verdriet. Hierbij passeerden de onderwerpen de revue die typerend zijn voor het koor, zoals liefde, saamhorigheid, gevoel, passie en plezier! De presentatie en sfeer was met zorg aangepast aan de nummers waardoor de Circle of Music werd gevormd!

Er werden vijf nummers gezongen met een afvaardiging van het Venray’s Mannenkoor en het koor werd begeleid door pianiste Ludmila Seroo en een afvaardiging van de band Fezz. Er waren diverse gastoptredens, zoals de slagwerkgroepen Hit-it uit Oostrum en Ons Genoegen uit Oirlo. Ook rapper Ivo Kuijpers uit Venray verzorgde met het koor een verrassend optreden. Violist Stefan Ansinger uit Leunen begeleidde het koor tijdens het prachtige nummer “You raise me up” op viool. Tijdens het nummer “Sway” gaf een danspaar van danscentrum Janssen acte de présence.

Voor de pauze was er het eerbetoon, het nummer “Avond”, voor het in juli overleden koorlid. Dit lied werd belevend gezongen en was voor velen zeer aangrijpend en emotioneel. Na de pauze was er o.a. een kleurrijk sfeervol optreden “Dry your tears Africa” met de slagwerkgroep uit Oirlo. Dat ook het publiek tevreden was bleek uit het ovationeel applaus op het einde van het concert! Kortom een prachtig vocaal en muzikaal verzorgd schouwburgwaardig optreden. Tot slot was er een gezellige drukbezochte afterparty in de foyer met DJ Eleven.

Agenda

17 november 10:30u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Roermond (Kathedraal)

13 december 19:00u

Unity Wessem, Kaarsenfeest Stevensweert (kerk Stevensweert)

15 december 10:30u

Ouderenkoor Beesel, woorddienst ( D’n Horstgraaf Venlo )

15 december 13:00u

Sing Along Singers, Kerstconcert Offenbeek( De Paerstal )

19 december 14:00u

Ouderenkoor Beesel, Kerstviering Beesel ( De Troubadour )

21 december 19:00u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Kerstconcert Hegelsom ( kerk Hegelsom )

22 december 10:45u

Sing Along Singers, Mis Reuver ( Lambertuskerk )

24 december 19:00u

Unity Wessem, Mis Wessem ( kerk Wessem )

24 december 22:00u

Egelsheim, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom )

26 december 9:30u

Happy Sound, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom ) o.v.b.