John Wauben

Jubileum Egelsheim

Beste John,

Surprise surprise. Je bent vanavond wel een beetje voor de gek gehouden. Maar met een goede reden. Oftewel een leugentje om bestwil. En er zitten verschillende mensen in dit complot. Sterker nog het hele koor en zelfs ook Jeanne. Je was eigenlijk de enige die hier niet van op de hoogte was.

Zoals we al eerder dit jaar hebben aangegeven is 2015 een speciaal jaar. Het is nl 15 jaar geleden dat de toenmalige bestuursleden een nieuwe dirigent hadden gevonden. Zijn naam; John Wauben. Hier willen we vanavond toch graag even bij stil staan. 15 jaar is tenslotte een hele periode. In het begin van het jaar hebben we hier al bij stil gestaan maar we hebben ook beloofd er nog op terug te komen dit jaar, and here we are! Vanavond geen repetitie, vanavond zetten we jou in het zonnetje! Dit doen we met zijn allen onder het genot van een hapje en een drankje.

Je bent gestart als dirigent bij Egelsheim en toen ook Happy Sound zocht naar een nieuwe dirigent ben je ook voor hun deze taak op je gaan nemen. En elke maandag betekend dat een werkdag van 19.00 tot 23.00 uur. We kunnen gerust stellen dat we in de 15 jaar, onder jouw leiding, als koren een enorme groei hebben doorgemaakt. Bij de verschillende concerten en optredens die we verzorgd hebben zijn de geluiden die we vaak horen; mooie koorklank, goede verstaanbaarheid, mooi repertoire, gelijkheid enz.  Kortom, jouw precisie, professionaliteit en perfectionisme hoor je terug in de muziek die we met zijn allen maken!!! Dat gaat soms gepaard met, bloed, zweet en enne gojje vloek, maar meestal met volle concentratie en plezier. En ook al wordt er wel eens wat gezegd of gelachen tussendoor, zijn de nieuwe partijen niet altijd snel genoeg op tafel, werkt de choreografie soms op onze lachspieren, lijkt een bepaalde partij maar niet onder de knie te krijgen, zijn we niet altijd zo snel als je graag zou willen, we hebben allemaal het zelfde doel en komen we altijd bij elkaar uit. We hebben tenslotte al allerlei prachtige concerten met zijn allen neergezet. Denk alleen aan het jubileum van Egelsheim, Allure en vooral niet te vergeten het behalen van de finale van het Nederlandse korenfestival en het feit dat Egelsheim zich 2 jaar lang beste koor van Nederland heeft mogen noemen in de afdeling Senior. En zoals gezegd, bij elk concert dat we geven, staan we altijd ons mannetje. Dat hebben we toch te danken aan jou, je haalt er muzikaal uit wat er in zit!

Ik zal hier niet te lang gaan staan te speechen, dat wil ik jullie niet aandoen. Maar nog even om ons te realiseren wat 15 jaar directie bij Egelsheim (ongeveer inhoud), Het staat ongeveer voor; zo’n 650 repetities, 2 cd’s, 5 jubileum concerten, Zo’n 180 nieuwe werken, zo’n 150 muziek commissie vergaderingen, zo’n 8 concertreizen, zo’n 50 kerstconcerten, 3 adressen, 4 voorzitters, 4 pianisten en minimaal 110 concerten, en nu 1- 15 jarig jubileum. John we hopen hier nog vele mooie muzikale uitdagingen aan vast te kunnen plakken.

We willen je feliciteren met deze 15 jaar. We hebben ook gezocht naar een mooi, blijvend cadeau. En ook dank aan Jeanne, voor alle steun die ze je geeft en daarom een mooi bloemetje voor haar als dank.

Agenda

6 - 7 juni

Stage Fright, Jubileum weekend Middelburg

18 juni 14:30u

Ouderenkoor Beesel, Vaderdagconcert ( zorgcentrum Aldenhof Born )

3 juli 20:30u

Unity Koor Wessem, Korenavond ( Harmoniezaal Wessem )