John Wauben

Directie

De trombone was zijn eerste grote liefde, maar staat nu op een tweede plan. Momenteel is hij fulltime koordirigent. Een heel andere liefde, waarmee hij al sinds 1993 een intieme muzikale relatie heeft.

De onderstaande koren staan onder de professionele leiding van John:

Gemengde Zangvereniging Egelsheim

website: Egelsheim

De Gemengde Zangvereniging Egelsheim is opgericht op 1 januari 1967. Maar daar ging natuurlijk wel het een en ander aan vooraf.

Oprichting

Op een donkere en winderige novemberavond in 1966 namen Jac Geurts en Jac Leupers, twee inwoners van Hegelsom, het initiatief om een zangvereniging op te richten en belegden daartoe een vergadering. Uitgenodigd waren onder meer de toenmalige pastoor Jacobs, Piet Scheres, Jan Keijsers, Wies Verstraaten-Bertrams en Leen Janssen, ook allen inwoners van Hegelsom. Wies en Leen zijn nu nog steeds actief in het Egelsheim. 

De eerste dirigent die werd aangetrokken was Jan Verberne uit Venlo en op 2 januari 1967 werd de eerste repetitie gehouden. Er waren toen al 35 leden. In de loop van dat jaar steeg het ledental naar 65 en werd de naam van het koor: "Egelsheim" bedacht. Daarover later meer.

De eerste stappen

Het eerste optreden was op 1e paasdag 1967 ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor Jacobs, die als medeoprichter zijn zegen aan het koor gegeven had. Op 12 mei 1973 nam het koor voor de eerste maal deel aan het Korenfestival in Hilversum. Dat was meteen een schot in de roos want de jury kende de zangeressen en zangers uit Hegelsom maar liefst 363,3 punten toe. Waarmee de promotie naar de C-klasse een feit was. Joop Mittelmeyer, geen onbekende in de muziek-, musical- en koorwereld in Horst en omstreken, werd in dat jaar benoemd tot vaste pianist en tweede dirigent. Het koor bloeide en nam deel aan de Limburgse Zangersdagen en korenfestivals in De Doelen in Rotterdam. De eerste concertreizen in het buitenland werden gemaakt, naar Luxemburg, België, Schwarzwald, Thüringen, de Harz, de Reingau en Kokzijde aan de Belgische Kust.

En er kwam een uitwisseling tot stand met andere koren uit de omgeving, maar ook met koren zoals het Schevenings Mannenkoor en Schevenings Vissersvrouwenkoor. En met buitenlandse koren zoals b.v. het Bachkoor uit Gotha (D), Liederkranz Lorch uit Lorch am Rhein en Rheingold Johannisberg, eveneens uit Duitsland. En we luisterden b.v. in 2004 de mis op in de St. Servaaskerk in Maastricht en gaven in 2006 een concert in de Dom in Limburg a/d Lahn (D) en deden datzelfde in 2007 in de St. Janskathedraal te Den Bosch.

In 1998 werd een CD opgenomen met als titel "Egelsheims Kleurrijk Klankboeket". In 2007 werd het 40-jarig jubileum van Egelsheim gevierd met tal van activiteiten en met als hoofdmoot de muzikale Show "It´s all in Music" op 9, 10 en 11 november. En die alle drie de dagen geheel uitverkocht was!

Koor Harmony Oostrum

website: Koor Harmony Oostrum

Koor Harmony uit Oostrum is een enthousiast koor, dat streeft naar kwaliteit.

De doelstelling van het koor is populaire koormuziek ten gehore te brengen op goed niveau, afgewisseld met wat lichtere muziek zoals nederpop en musicalliedjes.

In oktober 2015 vierde het koor haar 40-jarig bestaan met diverse gastartiesten in een uitverkochte voorstelling in de schouwburg van Venray.  En in oktober 2016 heeft het koor tezamen met orkest Flavour een spetterende show "Together in Music" gepresenteerd in hotel Asteria te Venray. Het koor bestaat momenteel uit 34 vrouwelijke leden en staat onder leiding van dirigent John Wauben uit Beesel.

De pianobegeleiding wordt verzorgd door Ludmila Seroo uit Horst.

Koor Harmony is een gezellig koor en de leden zijn afkomstig uit Oostrum, Leunen, Veulen, Venray, Holthees en Wanssum. Wekelijks repeteren wij op donderdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in Oostrum.

Ouderenkoor Beesel

Het ouderkoor Beesel is opgericht in 1967.

Initiatiefnemer was de toenmalige koster uit het dorp, dhr Jan Janssen, die tevens dirigent werd. Toen deze in 1980 overleed werd tijdelijk een waarnemer benoemd.  

Begin 1985 werd mevr. Angela Mol als dirigente aangetrokken en in die tijd groeide het koor van ongeveer 25 naar 40 leden. Onder haar leiding wist het koor enkele mooie resultaten te behalen. Met name de deelname aan de zangersdagen in Etten-leur in 1994 was een groot succes met lovende woorden voor koor en dirigente.  

In 1999 werd een nieuwe dirigent aangetrokken in de persoon van dhr. Lei Obers uit Swalmen. Lei heeft met veel kundigheid maar ook met plezier bijna elf jaar met dit koor gewerkt.  

In 2010 werd, onze huidige dirigent, dhr. John Wauben bereid gevonden de leiding van het koor op zich te nemen. Zoals hij zelf aangaf had hij nog geen ervaring met ouderenkoren maar ging hij met veel enthousiasme aan het werk. Inmiddels is het ledental weer wat gegroeid en is ook de hand van onze dirigent merkbaar. De verhouding tussen de diverse stemmen is niet optimaal maar John werk met veel inzet en plezier aan een mooie koorklank.  

We hopen nog veel plezier te beleven aan onze hobby, het samen zingen in een koor. 

Sing Along Singers Reuver

website: Sing Along Singers

De Sing Along Singers uit Reuver ...

Ontstaan in 1969 als jongerenkoor. Nu: een gemengd koor bestaande uit ongeveer 50 enthousiaste mannen en vrouwen.  

Onze leden zijn afkomstig uit Reuver, Beesel, Swalmen, Roermond, Kessel, Belfeld, Tegelen, Venlo,Maasbree en Venray. De leeftijd van onze leden varieert nogal ... maar dat is géén probleem om samen te zingen! Integendeel, de sfeer in het koor is prima. In 2009 hebben wij als Sing Along Singers ons veertigjarig jubileum gevierd; o.a. met de zéér succesvolle uitvoering van een gospelmis. Ons koor telde voor deze gelegenheid tijdelijk bijna 100 leden!

Het repertoire van de Sing Along Singers bestaat uit popmuziek, musical en incidenteel gospel.

Stage Fright

website: Stage-Fright

Stage Fright is een regionaal gemengd koor van ongeveer 60 leden. De leden zijn afkomstig uit Lierop, Someren, Asten, Mierlo, Helmond en Geldrop.

 

 

 

 

 

Unity Koor Wessem

website: Unity Koor Wessem

Unity Koor Wessem is een gezellig (pop) koor met een 24-tal leden uit Wessem en omstreken. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 46 jaar en sinds 1 mei 2008 staan wij wederom onder de vakkundige leiding van onze dirigent John Wauben woonachtig in Beesel. Rob Mennen & Martin Hermans zijn onze vaste toetsenisten.

Wij zingen voornamelijk Engelstalige popmuziek uit het heden en verleden. Ons repertoire bevat echter ook een aantal liedjes in ons eigen Limburgs dialect.

In 1992 kwam onze eerste CD tot stand: De "Medardus Mês" ofwel "Missa Medardi". Dit is een CD met dialect- en kerkliedjes in een modern jasje. De "Mês" werd in juli 2005 nog gedeeltelijk uitgevoerd tijdens de Heilige Mis ter gelegenheid van het O.L.S. in Wessem.

Jaarlijks verzorgen we een aantal gezinsmissen in de Medarduskerk te Wessem en daarnaast zijn we ook regelmatig elders in de regio te beluisteren. Zo nemen wij bijvoorbeeld deel aan korenavonden en worden er op verzoek (huwelijks) missen opgeluisterd. Ook zingen we tweemaal per jaar in een verzorgingshuis een speciaal aangepast programma.

Agenda